Affärsresa till Stockholm

Conference

Den största delen av alla affärsresor går till Stockholm. En undersökning har visat att närmare hälften av alla svenska affärsresor som görs går till den kungliga huvudstaden. Kanske inte så konstigt med tanke på att Stockholm är Sveriges huvudstad och därigenom också landets ekonomiska, politiska och kulturella. Många företag, organisationer och butiker har sina huvudkontor eller showroom just i Stockholm.

Ta sig till Stockholm

Att åka på affärsresa till Stockholm är inget större bekymmer, oavsett vart i landet som man befinner sig till vardags. Det finns praktiska anslutningar från de flesta av landets städer och orter. Flyg, tåg, buss, taxi, tunnelbana, spårvagn eller egen bil. Det finns många alternativ för den som ska åka på affärsresa till Stockholm och vilket sätt som passar bäst beror förstås på vart man kommer ifrån och hur långt man har att åka.

Bo i Stockholm

Stockholm har gott om hotell och vandrarhem såväl centralt i staden som lite utanför. Boende finns i alla prisklasser. De större hotellen har dessutom konferensmöjligheter så att man slipper leta detta på egen hand. Dessutom brukar det ingå trådlöst internet och andra praktiska nödvändigheter.

Konferens i Stockholm

Anledningen till att åka på affärsresa till Stockholm kan vara många. Allt ifrån teambuilding, konferens till inköpsresa eller mässa. Är det ett större företag så kanske man har flera filialer och då kan det vara passande med en konferens där man till exempel går igenom företagets framtid och utveckling. Man kanske vill utvecklas i någon speciell riktning eller ändra rutiner i det dagliga arbetet.

En annan vanlig typ av av dessa typer av konferenser är utbildningar i ledarskap. Inom affärer och företagande är det av stor vikt att man har tydlig ledning med personer som kan ge tydliga direktiv, och ta de rätta besluten. Något som många kanske inte tänker på, men som också är mycket viktigt är mötesteknik. Ett möte måste lika mycket som det har ett syfte, vara upplagt på ett sånt sätt så att det inte tar alltför lång tid att fatta beslut.

En intressant artikel om möteskultur och mötesstruktur finns att läsa på sajten Affärsresa.nu. Artikeln heter En investering i bolagets möteskultur är en investering i bolaget. Ta en titt.

Ska man åka på en mässa så behöver man kanske inte så mycket mer än ett bra boende under sin affärsresa till Stockholm. Men om man däremot funderar på konferensmöjligheter eller ska anordna en teambuilding eller kickoff så krävs det lite mer planering. Då kan det vara skönt att veta att det finns gott om alternativ när det gäller såväl konferenser som aktiviteter. Även där finns det alternativ i alla prisklasser och för alla smaker. Det är bara att välja och vraka.