Att välja ett grönt hotell

grönt hotell

Om man är intresserad av att hjälpa miljön så brukar man ganska snabbt kunna göra bra val gällande transport. Men hur är det med boendet?

Att välja bort flyg och bil och istället välja tåg och buss är ett riktigt bra steg i rätt riktning när man vill resa grönt, men det tar inte slut där. Allt ifrån mat till kläder, evenemang och boende bör även tas med i beräkningen och försöka optimeras ur ”grönhetsfaktor”.

Maten

Att äta ekologiskt är både enklare och svårare när man är ute och reser. Enklare för att man endast behöver hitta en restaurang eller maträtt som skryter med stämpeln ekologiskt, svårare för att dessa är förhållandevis få.

Som tur är finns det sidor som ägnar sig åt att sammanställa all den informationen man kan behöva gällande maten. Dessutom är just Stockholm en av de mest tacksamma städerna att besöka som ekonörd.

Boendet

Sist men inte minst så har vi boendet som även det bör vara ekologiskt. Det första man kan börja med är att själv ta sitt ansvar och försöka minska sin egen påverkan på miljön. Att inte efter en användning kasta handdukarna på golvet och begära nya utan istället använda den ett par gånger är ett otroligt bra första steg.

När det gäller valet av hotell så kan man hålla utkik efter hotellets eller kedjans miljöpolicy. Denna är oftast den bästa informationen du kan få om hur mycket hotellet satsar på just miljön och man kan se både sämre och bättre exempel.