Kultur i Stockholm

Är man intresserad av kultur och allt vad detta innebär kommer man definitivt inte att bli besviken när man besöker Stockholm då det är en stad som fullkomligt kryllar av kultur av alla möjliga slag.

Museer i Stockholm

Museer finns det som bekant gott om i Stockholm. Bara i kvarteren kring slottet finns en rad intressanta museer som kan vara värda ett besök. Förutom Kungliga slottet självt hittar man här även Livrustkammaren, Kungliga Myntkabinettet, Nobelmuseet och en bit bort Riddarholmskyrkan.

Andra museer som också är värda ett besök när man är i Stockholm är Historiska Museet, Nordiska Museet, Moderna Museet samt om man är intresserad av svensk populärmusik, Abba-museet.

Scenkonst i Stockholm

Gillar man teater, men även opera finns det mycket att tillgå av denna vara i Stockholm. Förutom de stora drakarna i form av Dramaten och Stadsteatern finns även en hel uppsjö av mindre teatrar. Gillar man opera är det förstås Kungliga Operan som gäller.

Musik i Stockholm

Musikutbudet är också något som är digert i Stockholm och det oavsett om man gillar pop, rock, jazz, hiphop eller hårdrock. Här finns någonting för alla smaker.