Shopping i huvudstaden

Stefan Holm / Shutterstock.com
Stefan Holm / Shutterstock.com

Vår huvudstad är fullt av shoppingmöjligheter och faktiskt en av världens mest modemedvetna städer. I och ikring staden ryms moderna designers, stora varuhus, budgetkedjor och små unika butiker. Man hittar garanterat det man söker i landets modemecka.

Till Stockholm finns det alla reseförbindelser man kan tänkas önska sig och det bästa är att resa till Stockholm utan bil eftersom den kommer du inte behöva under en shoppinghelg. Stockholms kollektivtrafik tar dig dit du vill på ett smidigt och flexibelt sätt. På SL:s webbplats hittar du all information du behöver såsom sträckningar och tidtabeller.

Du kommer inte ha några problem att hitta boende i staden då det finns ett stort utbud och något som passar de allra flesta plånböcker. Det finns allt från charmiga små Bed and Breakfast och unika vandrarhem till lyxiga slott att bo på. Och med ett par hundra hotell i Stockholm där över 60 procent av hotellen bedöms vara fyrstjärnig standard så finns det något för alla smaker och önskemål.

Inne i city finns det mesta att önska i shoppingväg, kedjor, gallerior och små butiker med ett väldigt specifikt utbud. Vi rekommenderar att du tar en dags shopping i just innerstan för här kommer du att hinna med det mesta. Här finns de populära shoppingstråken Söderstråket och Östermalmstråket. På Söderstråket hittar du allt från populära små strendbutiker till den stora bruno-gallerian och på Östermalsstråket hittar du Sturegallerian vid stureplan, den kända Birger Jarlsgatan, Norrmalmstorg där du i närheten hittar den superstora varuhuset NK.

Gamla stan är ett absolut måste då denna stadsdel är magisk och som ett levande museum. Det är en av Europas största och mest välbevarade medeltida stadskärnor. Här grundades Stockholm året 1252. Här kan du njuta av unik shopping där det finns mycket konsthantverk, kuriosa och souvenirer.

Vill man besöka nordens största shoppingcenter med 100 000 kvadratmeter shopping under samma tak så ska man ta sig ut Solna och Mall of scandinavia där du hittar allt inom mode, skönhet, fritid, inredning, teknik och mat. Det finns allt du kan tänkas önska dig i shoppingupplevelser i Stockholm och du kommer inte bli besviken. Se till att planera innan om du önskar någon speciell shopping och se till att planera in längre tid än du tror för risken finns att man ser butik efter butik man vill gå in i när man väl är framme.