Sol och bad i Stockholm

Stockholm är en fantastisk plats under sommarmånaderna. Och vad bättre än att i sommarvärmen få ge sig ut och ta ett härligt svalkande dopp? Vare sig du bor i Stockholm eller bara planerar ett besök hit under sommaren bör du absolut passa på att besöka en av de många underbara badplatser i området.

Första förberedelsen du dock alltid bör göra är att plocka fram dina badkläder och se hur det faktiskt står till med dem. Passar de fortfarande och ser bra ut eller är det kanske dags att köpa nytt? Oavsett om du tänkt ge dig ut i vattnet eller bara sola ett tag, vill du ju självfallet se ditt bästa ut under tiden. Och på tal om att sola: glöm inte bort att ta med dig solskydd och smörj helst in dig varannan timme för bästa möjliga skydd.

Nu är det dock dags att gå vidare till var du kan få fina badupplevelser i Stockholmsområdet. Och i ingen specifik ordning kommer här några populära förslag:

  • Långholmens strandbad – en vacker liten strand som ligger på Långholmens norra sida och låter dig ta ett dopp rakt ned i Riddarfjärden. Du har också snabb tillgång till café och restaurang för när du blir hungrig och vill ta en paus från solen.
  • Tantobadet – åker du en bit söder om Långholmen kan du vid Drakenbergsparkens sydvästra ände hitta Tantobadet. Som förutom att vara en utmärkt badstrand även inkluderar hopptorn, bryggor och till och med en klättervägg.
  • Vanadisbadet – är ett perfekt utomhusbad med flera bassänger och en populärt val bland barnfamiljer. Du hittar det i den sydvästra delen av Vanadislunden norr om Norrmalm. Café, restaurang och kiosk finns alla tillgängliga och anläggningen är öppen från 07:00-18:00.