Ta med barnen till huvudstaden

resa barn

Stockholm är en fantastiskt vacker stad som är väl värt ett besök – av både stora som små.

Har du som vuxen besökt Stockholm så vet du att staden bjuder på massor av sightseeing, kulturella upplevelser, musik- eller sporthändelser, shopping och god mat. Men vår huvudstad är även en upplevelse för barnen så boka in en resa med barnen. Det är ett stort äventyr för dem att få uppleva några nätter på hotell och på dagarna få ett par häftiga upplevelser. Nedan har vi listat några ställen att besöka som kan vara roligt för både stora som små.

Aquaria vattenmuseum – är ett biologiskt museum där man vandrar genom olika vattenmiljöer som regnskog och tropiska hav med ljudeffekter som ska få det att kännas som att du är i den miljön på riktigt.
Gröna lund – vilket barn älskar inte ett besök i en nöjespark med karuseller och andra åkattraktioner, varför inte planera in ett besök i samband med en show utav någon av våra folkkära artister.
Skansen – skansen är ofta välbesökt och som ett stort utomhusmuseum fullt av historia, intressanta hus och massor med spännande djur.
Skansen akvariet – Lockar ett besök hos ormar, spindlar och andra primater så är ett besök hit en upplevelse ni länge kommer att prata om kring middagsbordet.
Nordiska museet – Förr eller senare i barnets utveckling brukar de vara imponerade utav dinosaurier och ibland går den perioden aldrig över och då är ett besök på Nordiska museet en hit. De har även väldigt fascinerande utställningar om vår svenska natur och djur.
Tekniska museet – här finns massor med saker att utforska för både barn och vuxna, deras modelljärnväg i supersize modell brukar vara ett populärt stopp.