Upplev naturen utanför Stockholm

Åreskutan

Stockholm är en oerhört vacker stad som kombinerar det bästa av storstad och natur. Men för den som vill få en större variation och se nya platser kan det vara en bra idé att ta sig utanför Stockholms gränser.

Sverige har så många vackra platser att njuta av att det vore en skam att inte ta del av dem! Den norra delen av Sverige råkar ha ett överflöd av just sådana platser – här kommer några tips på vad man kan göra i Norrland.

Naturupplevelser

Norrland är med sina stora skogar och vackra fjäll en perfekt plats att åka till för naturälskaren. Här känns skogen oändlig och naturen inbjuder till lugn i både kropp och själ. På vintern finns det många möjligheter att ta del av många spännande vinteraktiviteter. En fantastisk plats att besöka för vinteraktiviteter är Åre. Norrland är fyllt av olika skoterleder som går igenom de snöbetäckta skogarna som är sagolikt vackra. Om du på vintern vill komma nära naturen och ett gammaldags levnadssätt finns det samebyar som är öppna för turister. Där kan du se hur de arbetar med sin renskötsel, sova i kåtor och smaka fantastiskt gott torkat renkött.

Camping

På sommaren är Norrland en fantastisk plats att campa på. En populär campingplats är Mosjöns camping. Campingplatsen ligger i det verkliga Norrland utan att vara allt för långt ifrån Stockholm. Du hittar campingen 18 km norr om Örnsköldsvik och där finns det goda möjligheter till att både fiska och bada. Campingen ligger nära E4 vilket gör det enkelt för dig att ta dig vidare för att uppleva ställen runtomkring.

Samiska veckan

I Umeå anordnas Samiska veckan årligen och under 2014 kommer den att vara förlängd till två hela veckor i samband med Umeås kultursatsning 2014. Här finns det gott om olika aktiviteter, både fysiska som mer informationsinriktade. Hos Umea2014 kan du hitta mer information om detta event.